Δευτέρα 23 Μαΐου 2011


«Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης»


            Μπορεί η Άνοιξη να έδιωξε τις βρόχινες πλημμύρες του χειμώνα αλλά μια άλλη πλημμύρα ήρθε να κατακλύσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης. Τέλη Μαρτίου κι αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας είναι στοιβαγμένα σκουπίδια ημερών, που αφήνουν ένα “πικάντικο” άρωμα στο πέρασμα τους.
            Μια χώρα που φημίζεται για τον «Ξένιο Δία» και στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει τέτοιες εικόνες, που παραπέμπουν στους μαχαλάδες τριτοκοσμικών χωρών, να αγκιστρώνονται στη  μνήμη του εκάστοτε “περιπατητή” της πόλης μας  και να δυσφημίζεται. Ας μην επιτρέψουμε στους επισκέπτες μας να μας θυμούνται ανακαλώντας στη μνήμη τους εικόνες ντροπής και μπόχας. Ας μας θυμούνται για τα τρίγωνα μας και τα τσουρέκια μας, για την Αψίδα του Γαλέριου και τη Ροτόντα μας, για τις Πλατείες μας και τις εκκλησίες μας, και για τον Πύργο τον Λευκό μας κι όχι για τον σωρό από σκουπίδια που σχηματίζεται σε κάθε γωνιά της πόλης μας.


Μπορεί να αρεσκόμαστε στις εκπτώσεις -50% που βλέπουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων εν όψει της εορτής του Πάσχα που πλησιάζει, σίγουρα όμως δεν μας αρέσουν οι κατ-επανάληψιν εκπτώσεις στην ποιότητα της ζωής μας στην πόλη.

LICI JONISA-DHIONISIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: