Δευτέρα 23 Μαΐου 2011


«Το σεξ χωρίς αγάπη…
Στην πεζή και εφήμερη καθημερινότητας μας , την γεμάτη ανασφάλειες και άγχη, ένας καινούριος θεσμός της σάρκας κάνει κατοχή, ο «έρωτας του ελεύθερου χρόνου», ο δίχως ευθύνες και υποχρεώσεις, ο οποίος είναι πανταχού παρόν, ακόμα και στην πρωινή εφημερίδα με την οποία συνοδεύουμε τον καφέ μας. Αγγελίες του τύπου «Άνδρας σοβαρός αναζητεί γυναίκα σοβαρή για σχέση. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις» -που διαβάζαμε παλαιότερα και μας σόκαραν όσον αφορά την απελπιστική επιθυμία του ανθρώπου για επαφή- έδωσαν την σκυτάλη τους σε  άλλες –αν σου αρέσουν τα δωράκια και είσαι μέχρι 40 ετών στείλε μου mail- πιο πονηρές και πιο σαφείς ως προς τον σκοπό τους.
Το γεγονός ότι διανύουμε την εποχή την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική ζωή των νέων σήμερα είναι ανεξέλεγκτη-καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι οι νέοι σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ από ότι παλαιότερα- αλλά ότι το σεξ ως έννοια έχει υποστεί ριζικές αλλαγές. Παράλληλα με την τεχνολογική έκρηξη κι ανάπτυξη έχουμε τη διάδοση νέων τρόπων σεξουαλικής έκφρασης και διέγερσης. Σίγουρα δεν μπορείς να μάθεις την αλήθεια για το σεξ μέσα από την πορνογραφία καθώς  αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όμως όλο και περισσότεροι νέοι φαίνεται να προτιμούν την νέα αυτή σεξουαλική πραγματικότητα, μια επιλογή που έχει πολλές συνέπειες τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε διαπροσωπικό. Πολλοί είναι εκείνοι που προσκολλούνται σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου στοχεύοντας στην ενίσχυση της ερωτικής επιθυμίας και αποστασιοποιούνται από την ηδονή της σωματικής επαφής.
Σε μια εποχή όπου εξαλείφθηκαν τα εμπόδια που απέτρεπαν την ελεύθερη ατομική επιλογή του ερωτικού συντρόφου ενώ η έκφραση των συναισθημάτων και οι σχέσεις είναι ένα τικ πιο εύκολες από παλαιότερα, ο έρωτας συνεχίζει να μας τρομοκρατεί καθώς απαιτεί την χωρίς περιορισμούς δέσμευση και αφοσίωση. Μοιάζει πλέον τόσο δύσκολο να συνυπάρξεις με τον άλλον, που μάλλον είναι ευκολότερο και πιο ποθητό το να κάνεις χρήση μιας ιστοσελίδας με πορνογραφικό υλικό είτε να αναρτήσεις τις δικές σου διαδικτυακές προσωπικές αγγελίες. Οι αγγελίες αυτές-κατά κανόνα- συνοδεύονται από φωτογραφίες των ενδιαφερόμενων, σε κάθε πιθανή στάση, οι οποίοι επιδεικνύουν τα δώρα που τόσο απλόχερα τους χάρισε η φύση. Και όσο αυξάνεται η ζήτηση  για ηδονή τόσο αυξάνεται και η προσφορά του σεξουαλικού παιχνιδιού που προσφέρεται επ’αμοιβής. Χαρακτηριστικό  αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης αποτελεί η κυκλοφορία περιοδικού -στην Αγγλία-  πορνογραφικού περιεχομένου, για τυφλούς, με ανάγλυφες εικόνες γυμνών σωμάτων, γυναικών και ανδρών.

...είναι μια κενή εμπειρία, αλλά σε σχέση με άλλες κενές εμπειρίες, δεν είναι κι άσχημη. Woody Allen »
Jonisa-Dhionisia Lici
jolitsi@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: